Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у Минхену са др Јуси Нинистом: Подршка Републике Финске европским интеграцијама Црне Горе

Бошковић у Минхену са др Јуси Нинистом: Подршка Републике Финске европским интеграцијама Црне Горе
Датум објаве: 15.02.2019 15:45 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић срео се данас у Минхену са министром одбране Републике Финске, др Јуси Нинистом. Том приликом, саговорници су изразили очекивање да ће сарадња Црне Горе и Финске у области одбране јачати на обострану корист, уз разматрање и дефинисање конкретних области сарадње у наредном периоду. Ниниста је потврдио снажну подршку Црној Гори у процесу европских интеграција током предстојећег предсједавање Финске Савјетом Европске уније (ЕУ). Министар Бошковић је упознао финског колегу са приоритетима у модернизацији и опремању Војске Црне Горе, као и о учешћу Црне Горе у међународним мисијама. Фински министар одбране честитао је на посвећености Црне Горе доприносима колективном систему безбједности.


Саговорници су констатовали да овај сусрет представља добар основ будуће сарадње између два министарства одбране.

Министар Бошковић и генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић учествовали су на састанку који је предсједник Мило Ђукановић имао са министром за Европу и Америку у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске, Сир Аланом Дунканом.

Бошковић као члан црногорске делегације коју предводи предсједник Ђукановић учествује на 55. Минхенској безбједносној конференцији, која траје до 17. фебруара.

Теме конференције су политички и безбједносни изазови са којима се суочавају Европа и међународна заједница, са акцентом на транснационалну безбједност, европску одбрану, безбједност арктичког региона, сајбер и енергетску безбједност.