Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у Абу Дабију на 14. Међународној војној изложби и конференцији ИДЕX

Бошковић у Абу Дабију на 14. Међународној војној изложби и конференцији ИДЕX
Датум објаве: 18.02.2019 08:56 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, борави у Абу Дабију, на позив потпредсједника и предсједника Владе Уједињених Арапских Емирата, владара Дубаија и министра одбране, шеика Мохамеда Бин Рашид Ал Мактума, поводом 14. Међународне војне изложбе и конференције ИДЕX (Инернатионал Дефенце Еxибитион анд Цонференце).


Бошковић ће имати низ билатералних сусрета са високим представницима земље домаћина, међу којима и са државним министром за одбрану УАЕ, Мохамедом Бин Ахмедом Ал Бовардијем, те са представницима излагача. Фокус разговора биће модернизација и опремање Војске Црне Горе.

Међународна изложба ИДЕX организује се традиционално под покровитељством предсједника Уједињених Арапских Емирата, шеика Халифа бин Заједа Ал Нахајана, а у реализацији Националне компаније за изложбе Абу Дабија и у сарадњи са Оружаним снагама Уједињених Арапских Емирата. Међународна изложба одбране ИДЕX је једина изложба међународног карактера у области одбране у региону Блиског Истока и Сјеверне Африке, а има за циљ демонстрацију најсавременијих технолошких достигнућа за опремање копнених, ваздушних и поморских оружаних снага. 

На овогодишњој ИДЕX изложби учествује више од 1.300 међународних излагача из 142 земље, док се очекује учешће 170 званичних делегација.

Изложба траје од 17. до 21. фебруара ове године.