Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u Abu Dabiju na 14. Međunarodnoj vojnoj izložbi i konferenciji IDEX

Bošković u Abu Dabiju na 14. Međunarodnoj vojnoj izložbi i konferenciji IDEX
Datum objave: 18.02.2019 08:56 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, boravi u Abu Dabiju, na poziv potpredsjednika i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija i ministra odbrane, šeika Mohameda Bin Rašid Al Maktuma, povodom 14. Međunarodne vojne izložbe i konferencije IDEX (Inernational Defence Exibition and Conference).


Bošković će imati niz bilateralnih susreta sa visokim predstavnicima zemlje domaćina, među kojima i sa državnim ministrom za odbranu UAE, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem, te sa predstavnicima izlagača. Fokus razgovora biće modernizacija i opremanje Vojske Crne Gore.

Međunarodna izložba IDEX organizuje se tradicionalno pod pokroviteljstvom predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Halifa bin Zajeda Al Nahajana, a u realizaciji Nacionalne kompanije za izložbe Abu Dabija i u saradnji sa Oružanim snagama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međunarodna izložba odbrane IDEX je jedina izložba međunarodnog karaktera u oblasti odbrane u regionu Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, a ima za cilj demonstraciju najsavremenijih tehnoloških dostignuća za opremanje kopnenih, vazdušnih i pomorskih oružanih snaga. 

Na ovogodišnjoj IDEX izložbi učestvuje više od 1.300 međunarodnih izlagača iz 142 zemlje, dok se očekuje učešće 170 zvaničnih delegacija.

Izložba traje od 17. do 21. februara ove godine.