Manja slova Veća slova RSS
>

Abu Dabi: Ministar Bošković sa državnim ministrom za odbranu UAE, Bin Ahmedom Al Bovardijem

Abu Dabi: Ministar Bošković sa državnim ministrom za odbranu UAE, Bin Ahmedom Al Bovardijem
Datum objave: 19.02.2019 08:33 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković razgovarao je jutros u Abu Dabiju sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem.

Bošković je naglasio da Crna Gora teži unapređenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima. On je apostrofirao da je jedan od prioriteta Ministarstva odbrane nastavak ulaganja u modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima. Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti opremanja oružanih snaga, ministar Bošković je ukazao da je bilateralnu saradnju dvije zemlje moguće unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja.

Ministar za odbranu UAE je istakao aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti. Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

Bošković boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povodom 14. Međunarodne vojne izložbe i konferencije IDEX, koja se tradicionalno organizuje u Abu Dabiju.

mod mod

On se juče tokom obilaska izložbe susreo sa brojnim predstavnicima prestižnih svjetskih kompanija iz oblasti vojne industrije koje su izložile najnovija tehnička dostignuća u domenu izrade vojne opreme i naoružanja.

mod