Manja slova Veća slova RSS
>

Pukovnik Šerban sa Boškovićem: Reforme sistema odbrane preporučuju Crnu Goru kao kvalitetnog saveznika

Pukovnik Šerban sa Boškovićem: Reforme sistema odbrane preporučuju Crnu Goru kao kvalitetnog saveznika
Datum objave: 04.03.2019 10:15 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Pukovnik Lovin Šerban, novoimenovan izaslanik odbrane Rumunije u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Tokom susreta sa ministrom odbrane, mr Predragom Boškovićem, sagovornici su izrazili spremnost za afirmaciju svih aktivnosti od obostranog značaja.

Bošković je poželio pukovniku Šerbanu uspješan mandat, te istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane. On je naglasio da je saradnja sa saveznicima jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika i izrazio očekivanje da će odnosi Crne Gore i Rumunije biti ojačani na obostranu korist. Ministar je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore i istakao da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende. On je naglasio da Crna Gora predano radi na ispunjavanju drugog spoljnopolitičkog strateškog cilja, članstvu u EU, te upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Pukovnik Šerban je kazao da će Rumunija i dalje biti pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, uz puni doprinos unapređenju saradnje u oblasti odbrane. On je istakao da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane, preporučuju našu državu kao kvalitetnog saveznika.


mod

Pukovnik Šerban se u odvojenim susretima sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, mr Ivicom Ivanovićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrejem Lakićem.

mod