Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пуковник Шербан са Бошковићем: Реформе система одбране препоручују Црну Гору као квалитетног савезника

Пуковник Шербан са Бошковићем: Реформе система одбране препоручују Црну Гору као квалитетног савезника
Датум објаве: 04.03.2019 10:15 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Пуковник Ловин Шербан, новоименован изасланик одбране Румуније у Црној Гори на нерезидентној основи, боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе.

Током сусрета са министром одбране, мр Предрагом Бошковићем, саговорници су изразили спремност за афирмацију свих активности од обостраног значаја.

Бошковић је пожелио пуковнику Шербану успјешан мандат, те истакао значај сарадње двије земље у области одбране. Он је нагласио да је сарадња са савезницима један од приоритета наше земље када је у питању спољна политика и изразио очекивање да ће односи Црне Горе и Румуније бити ојачани на обострану корист. Министар је информисао саговорника о реформама спроведеним у систему одбране Црне Горе и истакао да ће наша земља остати посвећена јачању одбрамбених капацитета у складу са приоритетима НАТО агенде. Он је нагласио да Црна Гора предано ради на испуњавању другог спољнополитичког стратешког циља, чланству у ЕУ, те упознао саговорника са актуелним пројектима Министарства одбране, модернизацијом одбрамбеног система Црне Горе, као и учешћем припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама.

Пуковник Шербан је казао да ће Румунија и даље бити поуздан савезник Министарству одбране и Војсци Црне Горе, уз пуни допринос унапређењу сарадње у области одбране. Он је истакао да свеобухватне реформе које је Црна Гора спровела у циљу унапређења система одбране, препоручују нашу државу као квалитетног савезника.


мод

Пуковник Шербан се у одвојеним сусретима састао и са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Драгутином Дакићем, генералним директором Директората за политику и планирање одбране, мр Ивицом Ивановићем, као и начелником Дирекције за међународну сарадњу, Андрејем Лакићем.

мод