Manja slova Veća slova RSS
>

Potpisan Sporazum: Učenici pet podgoričkih srednjih škola moći će da praksu odrađuju u jedinicama VCG

Potpisan Sporazum: Učenici pet podgoričkih srednjih škola moći će da praksu odrađuju u jedinicama VCG
Datum objave: 06.03.2019 10:32 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane potpisalo je danas sa pet srednjih stručnih škola iz Podgorice Sporazum o saradnji o obavljanju praktične nastave u jedinicama Vojske Crne Gore.


Ovaj Sporazum omogućava đacima Srednje elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić'', Umjetničke škole za muziku i balet ''Vasa Pavić'', Stručne medicinske škole, Srednje građevinsko-geodetske ''Inž. Marko Radović'' i Srednje stručne škole ''Ivan Uskoković'' da svoju praksu odrade u jedinicama Vojske Crne Gore.

mod

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, koji je Sporazum potpisao u ime Ministarstva odbrane, kazao je da Vojska Crne Gore ovime otvara svoja vrata za mlade ljude, koji će iz oblasti za koje se obrazuju moći da steknu nova iskustva značajna za njihovo dalje usavršavanje i rad.

mod

On je izrazio nadu da će učenici koji budu upućeni na praktičnu nastavu u jedinice Vojske, ujedno naučiti njenu ulogu, značaj i zadatke. „Nesumnjivo je da će oficiri i podoficiri sa kojima će srednjoškolci provoditi vrijeme dati sve od sebe da im prenesu svoje vještine i iskustva“, istakao je Volkov. 

mod

Ministarstvo odbrane, kroz saradnju sa Ministarstvom prosvjete i srednjim školama, ovim aktivnostima nastavlja da na inovativan način sprovodi projekte namijenje mladima i da približava vojni poziv srednjoškolcima. 

Direktori škola su iskazali zadovoljstvo što je na ovom polju ostvarena saradnja sa Ministarstvom odbrane.