Manja slova Veća slova RSS
>

Načelnik Kopnene vojske italijanskih OS, general-potpukovnik Farina u posjeti Vojsci Crne Gore

Načelnik Kopnene vojske italijanskih OS, general-potpukovnik Farina u posjeti Vojsci Crne Gore
Datum objave: 13.03.2019 15:48 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


General-potpukovnik Salvatore Farina, načelnik Kopnene vojske Oružanih snaga Republike Italije, boravio je danas u posjeti Vojsci Crne Gore. On se tom prilikom sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem.


Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnju bogatu saradnju oružanih snaga Italije i Crne Gore, upoznali se sa planovima njihovog razvoja za naredni period, kao i modelima zajedničke obuke sa ciljem afilijacije jednog pješadijskog voda Vojske Crne Gore u NATO snage za brzo raspoređivanje (NRDC), koje su locirane u Italiji.

Prvi čovjek Kopnenih snaga Republike Italije se susreo i sa komandantom Pješadijskog bataljona, potpukovnikom Enesom Murićem, te prisustvovao pokaznoj vježbi u Danilovgradu, tokom koje je imao priliku da se upozna sa nivoom obučenosti i opremljenosti pripadnika Prve pješadijske čete iz Nikšića.

General-potpukovnik Farina je zaključio da su Oružane snage Italije i Vojska Crne Gore ravnopravni partneri i da imaju jednako važnu ulogu u kolektivnom sistemu bezbjednosti.