Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Начелник Копнене војске италијанских ОС, генерал-потпуковник Фарина у посјети Војсци Црне Горе

Начелник Копнене војске италијанских ОС, генерал-потпуковник Фарина у посјети Војсци Црне Горе
Датум објаве: 13.03.2019 15:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерал-потпуковник Салваторе Фарина, начелник Копнене војске Оружаних снага Републике Италије, боравио је данас у посјети Војсци Црне Горе. Он се том приликом састао са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Драгутином Дакићем.


Саговорници су се осврнули на досадашњу богату сарадњу оружаних снага Италије и Црне Горе, упознали се са плановима њиховог развоја за наредни период, као и моделима заједничке обуке са циљем афилијације једног пјешадијског вода Војске Црне Горе у НАТО снаге за брзо распоређивање (НРДЦ), које су лоциране у Италији.

Први човјек Копнених снага Републике Италије се сусрео и са командантом Пјешадијског батаљона, потпуковником Енесом Мурићем, те присуствовао показној вјежби у Даниловграду, током које је имао прилику да се упозна са нивоом обучености и опремљености припадника Прве пјешадијске чете из Никшића.

Генерал-потпуковник Фарина је закључио да су Оружане снаге Италије и Војска Црне Горе равноправни партнери и да имају једнако важну улогу у колективном систему безбједности.