Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић – Плугчијева-Александрова: Пуна подршка Бугарске у процесу приступања Црне Горе ЕУ

Бошковић – Плугчијева-Александрова: Пуна подршка Бугарске у процесу приступања Црне Горе ЕУ
Датум објаве: 14.03.2019 09:26 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић примио је данас новоименовану амбасадорку Републике Бугарске у Црној Гори Меглену Плугчијеву-Александрову (Маглена Плугтсцхиева-Алеxандрова).

Бошковић је пожелио амбасадорки успјешан мандат и подсјетио на традиционално пријатељство између двије земље, истичући да одговорним односом према том насљеђу унапређујемо односе на савременим основама.

Он је нагласио да постоји простор за јачање и продубљивање одбрамбене сарадње на обострану корист, што је и потврђено недавним билатералним консултацијама на нивоу политичких директора два министарства одбране.

Министар је информисао саговорницу о актуелним плановима и приоритетима Министарства одбране Црне Горе, те апострофирао посвећеност Црне Горе очувању стабилности и безбједности региона, кроз активну промоцију НАТО политике „отворених врата“ и ангажовање припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама. Бошковић се захвалио на подршци коју Република Бугарска пружа Црној Гори на путу ка остваривању чланства у Европској унији, подсјећајући на прошлогодишње шестомјесечно бугарско предсједавање Савјетом ЕУ, током којег је ова земља била активан заговорник даљег напретка Западног Балкана ка европској будућности.

Амбасадорка Плугчијева је оцијенила да је приступање Црне Горе НАТО-у допринијело стабилизацији региона и исказала пуну подршку Црној Гори у наставку процеса приступања ЕУ, укључујући и експертску и техничку помоћ. Она је нагласила посвећеност одбрамбеној сарадњи, као и потребу размјене најбитнијих пракси у циљу доприноса квалитетнијој одбрамбеној сарадњи и јачању националних одбрамбених система наше двије земље.