Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Свечано дочекан ИX контингент из мисије Ресолуте Суппорт

Свечано дочекан ИX контингент из мисије Ресолуте Суппорт
Датум објаве: 18.03.2019 14:47 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


На војном аеродрому „Књаз Данило“ у Голубовцима јутрос је свечано дочекан ИX контингент Војске Црне Горе у мисији „Ресолуте Суппорт“ (Одлучна подршка) у Авганистану.


Обраћајући се припадницима контингента, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић им је одао признање на професионално реализованом задатку и на часном и достојанственом репрезентовању војске и државе. 

мод

Он је казао да је током своје званичне посјете контингенту са државним секретаром, Слободаном Филиповићем, о нашим војницима и њиховом раду чуо само ријечи хвале са свих релевантних адреса. 


„Извршавајући своје додијељене задатке крајње професионално и у складу са постављеним стандардима, ИX црногорски контингент оцијењен је највишим оцјенама“, потврдио је и мајор Раде Стијеповић, командант контингента. Он је нагласио да му је била част што је имао прилику да буде на челу оваквог састава наших војника. „Сви до једног у строју показали су одлучност и истрајност у несебичном залагању да лице и одијело црногорског војника и црногорског народа покажу у најбољем свјетлу“, истакао је мајор Стијеповић.

мод

Након заслуженог одмора припадници ИX контингента ће имати прилику да дио знања и искустава стечених у мисији пренесу колегама у својим матичним јединицама.

мод