Manja slova Veća slova RSS
>

Beč: Bošković učestvovao na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi

Beč: Bošković učestvovao na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi
Datum objave: 19.03.2019 08:02 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, učestvovao je na Konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN). On je tom prilikom imao izlaganje o uticaju članstva Crne Gore u NATO na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova, kao i na stabilnost i prosperitet regiona.


„Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja naših društava“, istakao je Bošković, naglašavajući značaj valorizacije nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva.

mod

On je naglasio da je Vlada Crne Gore napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou. Bošković je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na ovim prostorima. Takođe, ukazao je na neophodnost kvalitetne i sveobuhvatne međusobne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, kao i adekvatnog sprovođenja obaveza koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniiji. 

Konferencija je okupila istaknute ličnosti iz oblasti ekonomije, diplomatije i politike zemalja Jugoistočne Evrope, kao i predstavnike strateških partnera iz Republike Austrije i SR Njemačke, sa ciljem umrežavanja donosioca odluka i razmatranja unapređenja njihovog uticaja na poslovnu zajednicu. 

Mreža SEEBDN osnovana je u Beču kao nezavisna poslovna asocijacija istaknutih preduzetnika i diplomata iz zemalja Jugoistočne Evrope, Njemačke i Austrije.