Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Беч: Бошковић учествовао на Конференцији посвећеној развоју пословања у Југоисточној Европи

Беч: Бошковић учествовао на Конференцији посвећеној развоју пословања у Југоисточној Европи
Датум објаве: 19.03.2019 08:02 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, учествовао је на Конференцији посвећеној развоју пословања у Југоисточној Европи, која је одржана у Бечу, под покровитељством Мреже за развој пословања Југоисточне Европе (СЕЕБДН). Он је том приликом имао излагање о утицају чланства Црне Горе у НАТО на развој националних економских токова, као и на стабилност и просперитет региона.


„Безбједност и стабилност земаља Западног Балкана представљају главни предуслов за континуирани развој привреде и економске дјелатности, као и нераскидиви дио демократског развоја наших друштава“, истакао је Бошковић, наглашавајући значај валоризације националних ресурса који доприносе остварењу кључних стратешких циљева.

мод

Он је нагласио да је Влада Црне Горе направила снажан искорак отварајући се према пословној заједници и привреди, кроз пажљиво праћење економских токова и спровођење квалитетне економске политике на националном нивоу. Бошковић је апострофирао значај евроатлантских интеграција земаља Западног Балкана у обезбјеђивању трајног мира и економског просперитета на овим просторима. Такође, указао је на неопходност квалитетне и свеобухватне међусобне сарадње земаља Југоисточне Европе, као и адекватног спровођења обавеза које произилазе из процеса приступања Европској униији. 

Конференција је окупила истакнуте личности из области економије, дипломатије и политике земаља Југоисточне Европе, као и представнике стратешких партнера из Републике Аустрије и СР Њемачке, са циљем умрежавања доносиоца одлука и разматрања унапређења њиховог утицаја на пословну заједницу. 

Мрежа СЕЕБДН основана је у Бечу као независна пословна асоцијација истакнутих предузетника и дипломата из земаља Југоисточне Европе, Њемачке и Аустрије.