Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Њујорк: Бошковић са званичницима УН, Кареом и Накамитсу

Њујорк: Бошковић са званичницима УН, Кареом и Накамитсу
Датум објаве: 28.03.2019 17:29 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Уочи сјутрашњег министарског састанка УН посвећеног мировним операцијама, министар одбране, мр Предраг Бошковић имао је данас сусрете са званичницима ове свјетске организације.

Он се састао са замјеником генералног секретара Одјељења за теренску подршку УН, Атулом Кареом (Атул Кхаре), као и са подсекретарком за питања разоружања, Изуми Накамитсу (Изуми Накамитсу).

Са Атулом Кареом размијењена су мишљења о континуираној подршци УН операцијама подршке миру, као и о доприносу Војске Црне Горе колективном систему безбједности, са фокусом на мисију МИНУРСО у Западној Сахари. Бошковић је истакао да Црна Гора остаје досљедно опредијељена за пуни ангажман на плану мултилатералне сарадње и поштовању УН конвенција. Он је нагласио спремност Војске Црне Горе да, у складу са својим капацитетима, доприноси очувању глобалног мира и указао на значај његовања партнерства НАТО чланица са УН, имајући у виду заједничку мисију суочавања са савременим безбједносним изазовима, који пријете демократским вриједностима.

мод

У разговору са Накамитсу, било је ријечи о изазовима које брзи технолошки развој представља за разоружање, контролу оружја и међународни мир и безбједност. Бошковић је нагласио да се наша држава досљедно залаже за примјену свих међународноправних инструмената који регулишу област разоружања и контроле наоружања. Такође, да подржава сваку конструктивну иницијативу усмјерену ка јачању и проширивању међународне сарадње у интересу смањења и елиминисања ризика и нехуманих посљедица производње и употребе било које врсте оружја или убојних средстава.

мод мод

Министар Бошковић присуствује сјутра министарској конференцији УН посвећеној унапређењу глобалног мира и стабилности. 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ