Manja slova Veća slova RSS
>

Potpisan Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa SR Njemačkom

Potpisan Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane sa SR Njemačkom
Datum objave: 02.04.2019 08:37 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić i izaslanik odbrane SR Njemačke, potpukovnik Tomas Beker, potpisali su danas Plan bilateralne saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane za 2019. godinu.

Lakić se zahvalio ppuk Bekeru na posjeti i izrazio zadovoljstvo sadržajnim Planom bilateralne saradnje za 2019. godinu. On je istakao značaj strateškog partnerstva sa SR Njemačkom u oblasti odbrane i zahvalilo se na podršci koju je SR Njemačka pružala Crnoj Gori u proteklim godinama. Lakić je ukazao na izuzetno dobru dugogodišnju saradnju dva ministarstva, posebno u oblastima snajperske obuke, kontrole naoružanja, obavještajnih poslova, sajber odbrane i obuke na lakooklopnim vozilima.

Ppuk Beker je ocijenio da je saradnja u oblasti odbrane između dvije države na najvišem nivou, te pohvalio stalni doprinos Crne Gore jačanju već odlične saradnje dvije zemlje. On je apostrofirao značajan doprinos naše zemlje sistemu kolektivne bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. Posebno je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Plana bilateralne saradnje i istakao da će SR Njemačka i dalje nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na polju odbrane, uz uvjerenje da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja jaku osnovu za dalje intenziviranje aktivnosti.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo povodom predstojećih sastanaka na najvišim nivoima, te se saglasili da potpisivanje Plana za 2019. godinu predstavlja još jednu potvrdu dobre bilateralne saradnje između dva ministarstva.