Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потписан План билатералне сарадње у области одбране са СР Њемачком

Потписан План билатералне сарадње у области одбране са СР Њемачком
Датум објаве: 02.04.2019 08:37 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Дирекције за међународну сарадњу, Андреј Лакић и изасланик одбране СР Њемачке, потпуковник Томас Бекер, потписали су данас План билатералне сарадње двије земље у области одбране за 2019. годину.

Лакић се захвалио ппук Бекеру на посјети и изразио задовољство садржајним Планом билатералне сарадње за 2019. годину. Он је истакао значај стратешког партнерства са СР Њемачком у области одбране и захвалило се на подршци коју је СР Њемачка пружала Црној Гори у протеклим годинама. Лакић је указао на изузетно добру дугогодишњу сарадњу два министарства, посебно у областима снајперске обуке, контроле наоружања, обавјештајних послова, сајбер одбране и обуке на лакооклопним возилима.

Ппук Бекер је оцијенио да је сарадња у области одбране између двије државе на највишем нивоу, те похвалио стални допринос Црне Горе јачању већ одличне сарадње двије земље. Он је апострофирао значајан допринос наше земље систему колективне безбједности кроз активно учешће припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама. Посебно је изразио задовољство потписивањем Плана билатералне сарадње и истакао да ће СР Њемачка и даље наставити да пружа подршку Црној Гори на пољу одбране, уз увјерење да чланство Црне Горе у НАТО представља јаку основу за даље интензивирање активности.

Саговорници су изразили задовољство поводом предстојећих састанака на највишим нивоима, те се сагласили да потписивање Плана за 2019. годину представља још једну потврду добре билатералне сарадње између два министарства.