Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јадранска војна и ваздухопловна изложба и конференција “АСДА 2019”: сусрет Бошковића са хрватским колегом, Дамиром Крстичевићем

Јадранска војна и ваздухопловна изложба и конференција “АСДА 2019”: сусрет Бошковића са хрватским колегом, Дамиром Крстичевићем
Датум објаве: 10.04.2019 13:43 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модМинистар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас у Сплиту са потпредсједником Владе и министром одбране Републике Хрватске, Дамиром Крстичевићем, у оквиру своје службене посјете Републици Хрватској, поводом одржавања 5. Јадранске војне и ваздухопловне изложбе и конференције “АСДА 2019”.

Бошковић се захвалио министру Крстичевићу на позиву да присуствује конференцији ,,АСДА 2019’’, указујући на њен значај у јачању међусобне сарадње савезничких и партнерских земаља које теже модернизацији националних одбрамбених капацитета. Током сусрета, разговарајући о модалитетима јачања билатералнх војних односа Црне Горе и Републике Хрватске, саговорници су оцијенили да постоје изванредни услови и обострани интерес за успостављање нових видова сарадње, посебно у дијелу одбрамбене индустрије, као и у области едукације војног кадра и обуке војног особља и припадника оружаних снага.

На исказано интересовање министра Крстичевића о могућностима успостављања сарадње са компанијама намјенске индустрије у Црној Гори, министар Бошковић је истакао пуну подршку поменутој идеји, наглашавајући спремност да, иако та област није у надлежности Министарства одбране Црне Горе, допринесе остварењу контаката надлежних институција двије земље. Током састанка су препознате нове могућности едукације црногорског војног кадра на престижним војним академијама Републике Хрватске, а министар Крстичевић је исказао пуну подршку активностима које реализује Министарство одбране Црне Горе на челу са министром Бошковићем.

Истичући значај континуираних односа за успјешну имплементацију билатералних пројеката, као и за заједничко супротстављање регионалним безбједносним изазовима, министар Бошковић је упутио званичан позив хрватском колеги да посјети Црну Гору и Министарство одбране у наредном периоду.

Током трајања Међународне изложбе АСДА у Сплиту, делегација Министарства одбране Црне Горе је имала прилику да присуствује демонстрацији здружених снага које учествују у надзору и заштити поморске безбједности на Јадранском мору.

Међународна изложба АСДА у Сплиту је и ове године оправдала улогу значајне платформе за успостављање сарадње у области војне модернизације и јачање кооперације регионалних и међународних војних служби, компанија и оружаних снага. мод