Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Црногорски кадети од септембра на бугарској војној академији

Црногорски кадети од септембра на бугарској војној академији
Датум објаве: 10.04.2019 14:30 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Делегација Директората за људске ресурсе, на челу са генералним директором Михаилом Волковим, боравила је у посјети Министарству одбране Републике Бугарске. Циљ посјете је размјена искустава из области људских ресурса.

Делегација се састала са сталним секретаром одбране Републике Бугарске, Антоном Ластарџиевим, и директором Директората за управљање људским ресурсима у одбрани, Људмилом Михајловим. Црногорска и бугарска страна су исказале задовољство због унапређења сарадње у области одбране, посебно у сегменту образовања црногорских кадета на бугарској војној академији, чије упућивање је планирано у септембру ове године.

Волков је бугарској страни представио кључне политике у области људских ресурса, са акцентом на прибављање и запошљавање, образовање и усавршавање најкомпетентнијег кадра. Домаћине је упознао и са црногорским моделом добровољног служења војног рока.

Црногорска делегације је имала прилику да се детаљно информише о образовању кадета и условима на војној академији, као и о могућностима усавршавања и обуке професионалних војних лица у Бугарској.

Волков је захвалио домаћинима на добродошлици и казао да се нада да ће сарадња у области људских ресурса бити интензивирана.