Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство одбране расписало оглас за упис на војне академије у Грчкој и, први пут, у Бугарској

Министарство одбране расписало оглас за упис на војне академије у Грчкој и, први пут, у Бугарској
Датум објаве: 16.05.2019 11:01 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министарство одбране расписало је данас оглас за избор кадета и кадеткиња за образовање на војним академијама у Републици Грчкој и Републици Бугарској почев од студијске 2019/20. године.


За студирање у Грчкој отворено је шест мјеста за црногорске кадете, и то на Копненој, Поморској и Ваздухопловној академији у Атини.

Први пут се на списку нашла и најстарија техничка образовна установа у Републици Бугарској, Поморска академија „Никола Ваптсаров“, у Варни. Министарство одбране ће финансирати школовање два кадета на овој академији.

Образовање на грчким војним академијама траје четири године, а на академији у Бугарској пет година.

Кандидати не могу бити млађи од 18 нити старији од 21 годину.

Почетком образовања на војним академијама, изабрани кандидати стичу звање кадета, а по завршетку образовања примају се у службу у Војску Црне Горе, без јавног огласа, у почетном чину официра.

Јавни оглас отворен је 15 дана. Пријавна документација се шаље на адресу - Министарство одбране, Директорат за људске ресурсе, Улица Јована Томашевића бр. 29, Подгорица, са назнаком „За јавни оглас за образовање на војним академијама“.

Текст огласа са општим и посебним условима, правима и обавезама кадета, као и наведеном потребном докуметацијом: хттп://www.мод.гов.ме/библиотека/огласи