Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za upis na vojne akademije u Grčkoj i, prvi put, u Bugarskoj

Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za upis na vojne akademije u Grčkoj i, prvi put, u Bugarskoj
Datum objave: 16.05.2019 11:01 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane raspisalo je danas oglas za izbor kadeta i kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Republici Grčkoj i Republici Bugarskoj počev od studijske 2019/20. godine.


Za studiranje u Grčkoj otvoreno je šest mjesta za crnogorske kadete, i to na Kopnenoj, Pomorskoj i Vazduhoplovnoj akademiji u Atini.

Prvi put se na spisku našla i najstarija tehnička obrazovna ustanova u Republici Bugarskoj, Pomorska akademija „Nikola Vaptsarov“, u Varni. Ministarstvo odbrane će finansirati školovanje dva kadeta na ovoj akademiji.

Obrazovanje na grčkim vojnim akademijama traje četiri godine, a na akademiji u Bugarskoj pet godina.

Kandidati ne mogu biti mlađi od 18 niti stariji od 21 godinu.

Početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira.

Javni oglas otvoren je 15 dana. Prijavna dokumentacija se šalje na adresu - Ministarstvo odbrane, Direktorat za ljudske resurse, Ulica Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom „Za javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama“.

Tekst oglasa sa opštim i posebnim uslovima, pravima i obavezama kadeta, kao i navedenom potrebnom dokumetacijom: http://www.mod.gov.me/biblioteka/oglasi