Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са нашим војницима у Авганистану: Ви сте најбољи репрезенти Војске, али и цијеле државе

Бошковић са нашим војницима у Авганистану: Ви сте најбољи репрезенти Војске, али и цијеле државе
Датум објаве: 19.05.2019 16:06 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић борави у посјети X црногорском контингенту у мисији Ресолуте Суппорт (Одлучна подршка) у Авганистану, који је тамо од почетка марта ове године.

Бошковић се данас у бази Мармал код града Мазари-е-Шарифа сусрео са нашим војницима, и њиховим командантом, мајором Жарком Војиновићем. 

мод

Бошковић је изразио задовољство што припаднике контингента налази у добром здрављу и позитивном расположењу. Он је подсјетио да су наши војници у међународним мисијама и операцијама најбољи репрезенти не само Војске, већ и цјелокупног црногорског друштва и државе. 

Министар је истакао да се од свих припадника ВЦГ, који су у мисијама на одговорним и сложеним задацима, очекује и захтијева да буду савјесни и одговорни у њиховом извршавању.

мод

Командант X контингента, мајор Жарко Војиновић је у име свих наших војника у Авганистану казао да им министрова посјета чини изузетну част, али и подстријек. Он је обавијестио министра Бошковића да припадници X контингента дају све од себе да буду на нивоу угледа и професионализма претходних контингената, исказујући приврженост стратешким опредјељењима државе и Војске Црне Горе у одржавању стабилности у Авганистану.

мод

мод

Министар Бошковић срешће се у бази Мармал са командантом Команде за обуку, помоћ и савјетовање Сјевера, њемачким бригадним генералом Герхардом Ернст – Петером Клафусом, као и са командантом хртватског контингента, у склопу којег се налазе и припадници ВЦГ, пуковником Драгишом Консом.

Бошковић ће са припадницима контингента провести и Дан независности Црне Горе, 21. мај. 

Са министром у Авганистану борави и пуковник Александар Пантовић, начелник Штаба Генералштаба Војске Црне Горе.

мод

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ