Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa našim vojnicima u Avganistanu: Vi ste najbolji reprezenti Vojske, ali i cijele države

Bošković sa našim vojnicima u Avganistanu: Vi ste najbolji reprezenti Vojske, ali i cijele države
Datum objave: 19.05.2019 16:06 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković boravi u posjeti X crnogorskom kontingentu u misiji Resolute Support (Odlučna podrška) u Avganistanu, koji je tamo od početka marta ove godine.

Bošković se danas u bazi Marmal kod grada Mazari-e-Šarifa susreo sa našim vojnicima, i njihovim komandantom, majorom Žarkom Vojinovićem. 

mod

Bošković je izrazio zadovoljstvo što pripadnike kontingenta nalazi u dobrom zdravlju i pozitivnom raspoloženju. On je podsjetio da su naši vojnici u međunarodnim misijama i operacijama najbolji reprezenti ne samo Vojske, već i cjelokupnog crnogorskog društva i države. 

Ministar je istakao da se od svih pripadnika VCG, koji su u misijama na odgovornim i složenim zadacima, očekuje i zahtijeva da budu savjesni i odgovorni u njihovom izvršavanju.

mod

Komandant X kontingenta, major Žarko Vojinović je u ime svih naših vojnika u Avganistanu kazao da im ministrova posjeta čini izuzetnu čast, ali i podstrijek. On je obavijestio ministra Boškovića da pripadnici X kontingenta daju sve od sebe da budu na nivou ugleda i profesionalizma prethodnih kontingenata, iskazujući privrženost strateškim opredjeljenjima države i Vojske Crne Gore u održavanju stabilnosti u Avganistanu.

mod

mod

Ministar Bošković srešće se u bazi Marmal sa komandantom Komande za obuku, pomoć i savjetovanje Sjevera, njemačkim brigadnim generalom Gerhardom Ernst – Peterom Klafusom, kao i sa komandantom hrtvatskog kontingenta, u sklopu kojeg se nalaze i pripadnici VCG, pukovnikom Dragišom Konsom.

Bošković će sa pripadnicima kontingenta provesti i Dan nezavisnosti Crne Gore, 21. maj. 

Sa ministrom u Avganistanu boravi i pukovnik Aleksandar Pantović, načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore.

mod

MINISTARSTVO ODBRANE