Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Авганистан: Бошковић са командантом Команде Сјевер, генералом Клафусом и хрватског контингента, пуковником Консом

Авганистан: Бошковић са командантом Команде Сјевер, генералом Клафусом и хрватског контингента, пуковником Консом
Датум објаве: 20.05.2019 09:33 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић разговарао је данас у бази Мармал у Авганистану са командантом Команде Сјевер, њемачким бригадним генералом Герхардом Ернст-Петером Клафусом.

мод

Бошковић се захвалио генералу Клафусу на подршци нашим војницима од њемачког контингента током извршавања задатака у мисији Ресолуте Суппорт. Он је изразио увјерење да су управо међународне снаге сачињене од НАТО савезника и партнера најбољи гарант безбједности у тој земљи, те да је њихово присуство и даље неопходно. 

Министар је подсјетио саговорника да је Црна Гора своје војнике у Авганистан први пут упутила 2010. године и да смо од тада непрекидно присутни, прво у ИСАФ, потом у мисији Ресолуте Суппорт, и то уз постепено повећање броја наших војника. 
  
Он је казао да Црна Гора као чланица НАТО настоји да максимално допринесе политици Алијансе у пројектовању стабилности. 

мод

Бригадни генерал Клафус се захвалио министру Бошковићу на посјети и изразио задовољство што припадници ВЦГ ангажовани у Команди мисије на чијем је челу, изузетно професионално приступају извршавању задатака. Они на тај начин, казао је командант, своју државу представљају као кредибилног савезника. Генерал Клафус је безбједносну ситуацију у подручју у оквиру којег функционише Команда Сјевер оцијенио стабилном, додајући да реализација основног циља мисије тече са видљивим резултатима, али да је присуство међународних снага још увијек неопходно. 

Министар Бошковић се синоћ сусрео са командантом хрватског контингента, у склопу којег се налазе и припадници ВЦГ, пуковником Драгишом Консом

мод

Бошковић се захвалио пуковнику Конси на подршци коју хрватски војници пружају црногорским војницима и констатовао да је тако висок ниво сарадње војника у склопу мисије још једна потврда изузетне сарадње два министарства одбране, као и двије војске. 

мод

Пуковник Конса је упознао црногорског министра одбране са тренутном ситуацијом, као и динамиком испуњавања садашњих и планираних задака у Авганистану. Он је похвалио изузетно висок ниво и професионализам црногорских војника, уз увјерење да ће оба контингента у потпуности одговорити на изазове и задатке у мисији Ресолуте Суппорт.

мод


МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ