Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Дан независности у бази Мармал: Бошковић са нашим војницима обиљежио празник

Дан независности у бази Мармал: Бошковић са нашим војницима обиљежио празник
Датум објаве: 21.05.2019 17:56 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић данас је у бази Мармал у Авганистану организовао скромни пријем поводом 21. маја, црногорског Дана независности.

мод мод

Министар је припадницима X контингента у мисији Одлучна подршка у Авганистану, исказао дубоко поштовање због храбрости и професионалне одважности. 

Он им је честитао 21. мај, један од најзначајнијих датума у новијој историји Црне Горе, подсјећајући их да ће њихове воничке дужности трајати и онда када више не буду носили униформу Војске Црне Горе. 

мод

Министар Бошковић је нагласио да су све оцјене које је чуо од њихових надређених током свог боравка у бази Мармал биле изузетне, захваљујући им се на свему ономе што су урадили за протекла три мјесеца за добробит становника Авганистана, као и за очување мира и стабилности те прелијепе земље. 

“Надам се да ће тако протећи и преостала три мјесеца вашег боравка овдје, у мисији Ресолуте Суппорт, како би ваше способности биле надограђене и како би та искуства могли да их искористите у касарнама Војске Црне Горе”, закључио је министар Бошковић. 

мод
  
Поред припадника X контингента у мисији Ресолуте Суппорт (Одлучна подршка) , пријему су присуствовали представници међународних снага у мисији. 

Министар је раније јутрос уручио медаље припадницима X контингента ВЦГ за успјешан ангажман у мисији Ресолуте Суппорт (Одлучна подршка). 

мод

Он је том приликом поручио нашим војницима да медаље који су добили они и сви њихови претходници служе за понос цијелој држави Црној Гори, те да су најбољи доказ на који начин се наши војници односе према задацима у међународном окружењу и према унифоми коју носе. 

мод

Бошковић је истакао да се ниједног момента није двоумио да ли да Дан независности проведе са нашим војницима у Авганистану. 

“То је израз нашег поштовања према ономе што радите у овој мисији”, закључио је министар.

мод

Бошковић је данас у бази Мармал присуствовао и обиљежавању Дана Оружаних снага Мађарске. 

мод

Министарство одбране