Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Приштина: Генерал Дакић са министром Беришом и командантом Косовских снага безбједности, генералом Рамом

Приштина: Генерал Дакић са министром Беришом и командантом Косовских снага безбједности, генералом Рамом
Датум објаве: 27.05.2019 17:46 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић боравио је данас у званичној посјети Министарству одбране Косова и Косовским снагама безбједности.


Он је том приликом у одвојеним сусретима разговарао са косовским министром одбране Рустемом Беришом (Ррустем Берисха) и са командантом Косовских снага безбједности, генерал-потпуковником Рахманом Рамом (Ррахман Рама).

Бериша је изразио захвалност генералу Дакиц́у на доприносу Црне Горе мисији КФОР. Он је казао да је подршка Црне Горе и других партнера неопходна за даљи развој КБС-а ради очувања мира, стабилности, безбједности и просперитета у региону. 

мод

Косовски министар одбране је нагласио да је један од стратешких циљева Косова чланство у НАТО, због чега је продубљивање регионалне сарадње значајан државни приоритет. 

Бериша је информисао генерала Дакиц́а о плану транзиције Косовских снага безбједности. У том контексту, он је казао да је, у сарадњи са партнерима, припремљен прелазни план, који обухвата период од 10 година, чија је имплементација постепена, и подијељена у три фазе. 

Генерали Рама и Дакиц́ су разговарали о сарадњи Косова и Црне Горе у области одбране и безбједности, уз закључак да има простора за њено јачање и продубљивање. 

мод

Генерал Дакић је истакао да Црна Гора подржава евроатлантске интеграције земаља Западног Балкана, као гаранта мира и стабилности у региону. Он је нагласио да Црна Гора подржава стратешки циљ Косова да постане чланица Алијансе.

Пуковник Рама је закључио да је његовој земљи од значаја свака помоћ партнера, посебно од Црне Горе, која је окончала свој пут ка чланству у НАТО.