Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић – пуковник Јамагучи: Модернизација одбрамбеног сектора Црне Горе шанса за јачање односа Црне Горе и Јапана

Бошковић – пуковник Јамагучи: Модернизација одбрамбеног сектора Црне Горе шанса за јачање односа Црне Горе и Јапана
Датум објаве: 04.06.2019 12:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Јапана за Црну Гору, на нерезидентној основи, пуковник Минео Јамагучи (Минео Yамагуцхи), боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе. Он се том приликом састао са министром одбране, мр Предрагом Бошковићем.


Бошковић је честитао пуковнику Јамагучију постављење на новој дужности, уз очекивање да ће се сарадња Црне Горе и Јапана интензивирати током његовог мандата. Он је нагласио да Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, тежи јачању билатералне сарадње у домену одбране, како са земљама савезницама, тако и са партнерским земљама. 

Министар је изразио увјерење да постоји простор за даљи развој одбрамбених односа двије земље. посебно имајући у виду модернизацију одбрамбеног сектора Црне Горе. Бошковић је упознао саговорника са приоритетима и најважнијим акивностима Министарства одбране, са посебним фокусом управо на процес модернизације наше Војске, у складу са највишим стандардима Алијансе, као и на константно улагање у развој људских ресурса, односно едукацију кадра. Министар је нагласио да је, осим чланства у НАТО и ЕУ, Црна Гора снажно посвећена регионалној сарадњи. Истакао је да добросусједски односи балканских земаља немају алтернативу и да је интензивна регионална сарадња у свим областима основ за стабилан, безбједан и просперитетан Балкан.

Пуковник Јамагучи је истакао да прати дешавања у Југоисточној Европи, имајући у виду транснационалне безбједносне изазове који се манифестују не само на регионалном већ и на глобалном нивоу. Информисао је министра Бошковића о одбрамбеним капацитетима Јапана, те истакао да ће уложити додатне напоре у циљу интензивирања сарадње у области одбране између двије земље. 

мод
 
Пуковник Јамагучи је у одвојеним сусретима разговарао и са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Драгутином Дакићем, генералним директором Директората за политику и планирање одбране, мр Ивицом Ивановићем као и начелником Дирекције за међународну сарадњу, Андрејем Лакићем.

мод

мод