Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković sa srednjoškolcima na vojničkom pasulju

Ministar Bošković sa srednjoškolcima na vojničkom pasulju
Datum objave: 06.06.2019 13:46 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima, danas je organizovan „Dan kuvanja“ sa učenicima II razreda Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, tokom kojeg je potpisan i sporazum o saradnji između škole i Ministarstva odbrane Crne Gore.


mod

Sporazum su potpisali generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov i direktor SSŠ „Sergije Stanić“ Darko Vukčević

„Zanimanje kuvar je jedno od deficitarnih u Vojsci i željeli smo da omogućimo mladima da savladaju praksu u jedinicama Vojske Crne Gore i na taj način ih podstaknemo da razmišljaju o Vojsci kao svom poslodavcu“, rekao je generalni direktor Volkov nakon potpisivanja sporazuma o izvođenju praktične nastave sa SSŠ „Sergije Stanić“.

mod

To je bila i prilika da srednjoškolci pokažu svoje kulinarske vještine, pa su zajedno sa kuvarima Vojske Crne Gore pripremili ručak za predstavnike Ministarstva i Vojske, kao i svoje drugove i drugarice iz škole. Degustaciji vojnog pasulja prisustvovao je i ministar Predrag Bošković, koji je tom prilikom školi uručio 50 kuvarskih kompleta.

mod

Učenicima škole prezentovane su i mogućnosti i benefiti vojnog poziva, projekat Ljetnjeg vojnog kampa za mlade, kao i dobrovoljno služenje vojnog roka.

mod