Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић са средњошколцима на војничком пасуљу

Министар Бошковић са средњошколцима на војничком пасуљу
Датум објаве: 06.06.2019 13:46 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


На војном аеродрому „Књаз Данило“ у Голубовцима, данас је организован „Дан кувања“ са ученицима ИИ разреда Школе за средње и више стручно образовање „Сергије Станић“, током којег је потписан и споразум о сарадњи између школе и Министарства одбране Црне Горе.


мод

Споразум су потписали генерални директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков и директор ССШ „Сергије Станић“ Дарко Вукчевић

„Занимање кувар је једно од дефицитарних у Војсци и жељели смо да омогућимо младима да савладају праксу у јединицама Војске Црне Горе и на тај начин их подстакнемо да размишљају о Војсци као свом послодавцу“, рекао је генерални директор Волков након потписивања споразума о извођењу практичне наставе са ССШ „Сергије Станић“.

мод

То је била и прилика да средњошколци покажу своје кулинарске вјештине, па су заједно са куварима Војске Црне Горе припремили ручак за представнике Министарства и Војске, као и своје другове и другарице из школе. Дегустацији војног пасуља присуствовао је и министар Предраг Бошковић, који је том приликом школи уручио 50 куварских комплета.

мод

Ученицима школе презентоване су и могућности и бенефити војног позива, пројекат Љетњег војног кампа за младе, као и добровољно служење војног рока.

мод