Manja slova Veća slova RSS
>

Filipović primio vojnika Miloša Božovića, osvajača zlata u streljaštvu na Igrama malih zemalja

Filipović primio vojnika Miloša Božovića, osvajača zlata u streljaštvu na Igrama malih zemalja
Datum objave: 07.06.2019 11:43 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Slobodan Filipović primio je danas pripadnika Vojske Crne Gore, Miloša Božovića, koji je na Igrama malih zemalja upravo okončanim u Budvi, osvojio zlatnu medalju u streljaštvu. 


Filipović je čestitao Božoviću na uspjehu. On je kazao da je streljaštvo sport i vještina koji je Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore od posebnog značaja, jer se na toj disciplini bazira razvoj vojničkih sposobnosti, a time i cijelog sistema odbrane.

“Dobar strijelac značajan je za ukupnu borbenu gotovost Vojske Crne Gore”, naglasio je državni sekretar. On je kazao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pratiti dalju sportsku Božovićevu karijeru, uz podršku u sredstvima, ali i po pitanju statusa u Vojsci. Filipović je istakao da Ministarstvo odbrane u kontinuitetu pruža pomoć Streljačkom savezu, jednu od najmasovnijih i najuspješnijih sportskih organizacija u našoj zemlji, osnovanoj još 1948. godine. 

mod
 
Iza Miloša Božovića je pet godina duga sportska karijera. Imao je samo 18 godina kada je 2016. godine proglašen najboljim strijelcem u Crnoj Gori.

Bio je prvak naše zemlje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplini serijska vazdušna puška 2018. godine. Iste godine, osvojio je prvo mjesto na Wlater Yung cupu u Smederevu, te proglašen najboljim sportistom Berana.

Sa kolegama iz streljačke reprezentacije drži ekipni rekord Crne Gore, kao i rekord u mix timu sa Anđelom Miličković

Naravno, kruna je upravo zlatna medalja na Igrama malih zemalja osvojena 30. maja i novi finalni rekord Crne Gore.

Miloš je rođen u Beranama, 1998. godine. Završio je Srednju medicinsku školu "Dr Branko Zogović". 

Ušao je u Vojsku Crne Gore kao vojnik po ugovoru oktobra prošle godine. 

Uvijek je imao želju da pobijedi na evropskom ili svjetskom takmičenju a, kao i svakom sportisti, san mu je olimpijska medalja.
 
Sastanku su prisustvovali pukovnik Zoran Bošković, predsjednik Streljačkog saveza Crne Gore i potpukovnik Živko Rakočević, načelnik Odjeljenja za obuku. 

mod