Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Филиповић примио војника Милоша Божовића, освајача злата у стрељаштву на Играма малих земаља

Филиповић примио војника Милоша Божовића, освајача злата у стрељаштву на Играма малих земаља
Датум објаве: 07.06.2019 11:43 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Државни секретар Слободан Филиповић примио је данас припадника Војске Црне Горе, Милоша Божовића, који је на Играма малих земаља управо окончаним у Будви, освојио златну медаљу у стрељаштву. 


Филиповић је честитао Божовићу на успјеху. Он је казао да је стрељаштво спорт и вјештина који је Министарству одбране и Војсци Црне Горе од посебног значаја, јер се на тој дисциплини базира развој војничких способности, а тиме и цијелог система одбране.

“Добар стријелац значајан је за укупну борбену готовост Војске Црне Горе”, нагласио је државни секретар. Он је казао да ће Министарство одбране и Војска Црне Горе пратити даљу спортску Божовићеву каријеру, уз подршку у средствима, али и по питању статуса у Војсци. Филиповић је истакао да Министарство одбране у континуитету пружа помоћ Стрељачком савезу, једну од најмасовнијих и најуспјешнијих спортских организација у нашој земљи, основаној још 1948. године. 

мод
 
Иза Милоша Божовића је пет година дуга спортска каријера. Имао је само 18 година када је 2016. године проглашен најбољим стријелцем у Црној Гори.

Био је првак наше земље у јуниорској и сениорској категорији у дисциплини серијска ваздушна пушка 2018. године. Исте године, освојио је прво мјесто на Wлатер Yунг цупу у Смедереву, те проглашен најбољим спортистом Берана.

Са колегама из стрељачке репрезентације држи екипни рекорд Црне Горе, као и рекорд у миx тиму са Анђелом Миличковић

Наравно, круна је управо златна медаља на Играма малих земаља освојена 30. маја и нови финални рекорд Црне Горе.

Милош је рођен у Беранама, 1998. године. Завршио је Средњу медицинску школу "Др Бранко Зоговић". 

Ушао је у Војску Црне Горе као војник по уговору октобра прошле године. 

Увијек је имао жељу да побиједи на европском или свјетском такмичењу а, као и сваком спортисти, сан му је олимпијска медаља.
 
Састанку су присуствовали пуковник Зоран Бошковић, предсједник Стрељачког савеза Црне Горе и потпуковник Живко Ракочевић, начелник Одјељења за обуку. 

мод