Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић – Хенк ван дел Дол: Подршка Краљевине Холандије и на путу Црне Горе у ЕУ

Бошковић – Хенк ван дел Дол: Подршка Краљевине Холандије и на путу Црне Горе у ЕУ
Датум објаве: 12.06.2019 11:20 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са одлазећим амбасадором Краљевине Холандије за Црну Гору, Хенком Ван ден Долом.

Бошковић је истакао важност добрих веза међу земљама савезницама, уз увјерење да ће сарадња Министарства одбране Црне Горе и Министарства одбране Краљевине Холандије бити додатно ојачана и унапријеђена, како у својству НАТО савезница, тако и на билатералној основи. Он је нагласио да је Црна Гора чланством у НАТО испунила један од два стратешка спољнополитичка циља, те да предано ради на испуњавању другог, чланству у ЕУ, гдје очекујемо подршку Краљевине Холандије. Министар је упознао саговорника са актуелним пројектима Министарства одбране Црне Горе, модернизацијом одбрамбеног система Црне Горе, као и учешћем црногорске војске у међународним мисијама и операцијама.

Он је казао да је сарадња са партнерима један од приоритета наше земље када је у питању спољна политика и изразио очекивање да ће односи двије земље бити ојачани на обострану корист, те да ће се на тај начин промовисати и међусобно разумијевање и пријатељство између два народа.

Амбасадор Дол је истакао да Црна Гора представља примјер у региону када су у питању евроатлантске интеграције и да је свеобухватне реформе које је спровела у циљу унапређења система одбране препоручују као поузданог партнера међународне заједнице. Он је истакао да ће Краљевина Холандија наставити да пружа подршку у остваривању приоритета вањске политике Црне Горе. Хогард је навео да наша земља као фактор стабилности у региону, значајно доприноси стабилности и на глобалном нивоу. 

Саговорници су разговарали о безбједносној ситуацији у региону, те изразили обострану спремност за унапређење сарадње двије земље у области одбране.