Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Делегација НАТО Одбрамбеног колеџа у Риму сјутра у посјети Црној Гори

Датум објаве: 17.06.2019 13:34 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Делегација од око 100 представника НАТО Одбрамбеног колеџа у Риму (НАТО Дефенце Цоллеге) на челу са командантицом, генерал-потпуковницом Крис Вајткрос (Цхрис Wхитецросс) борави сјутра у посјети Црној Гори.

 
Посјета НАТО одбрамбеног колеџа Црној Гори реализује се у оквиру студијског путовања за полазнике НДЦ Вишег курса, који окупља високе официре и цивилне званичнике из 32 државе. Представници Министарства одбране, Министарства вањских послова и Министарства унутрашњих послова одржаће у хотелу Верде презентације, како би полазнике курса упознали са одбрамбеним питањима, активностима у области међународних односа, напретку који је Црна Гора остварила на плану реализације кључних задатака Алијансе, као и значају који наша земља има када је у питању допринос регионалном миру и стабилности.

Генерал-потпуковница Вајткрос ће, у оквиру посјете, у Министарству одбране имати састанке са директором Директората за планирање и политику одбране, Ивицом Ивановићем и замјеником начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковником Светозаром Брајковићем.