Manja slova Veća slova RSS
>

Delegacija NATO Odbrambenog koledža u Rimu sjutra u posjeti Crnoj Gori

Datum objave: 17.06.2019 13:34 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija od oko 100 predstavnika NATO Odbrambenog koledža u Rimu (NATO Defence College) na čelu sa komandanticom, general-potpukovnicom Kris Vajtkros (Chris Whitecross) boravi sjutra u posjeti Crnoj Gori.

 
Posjeta NATO odbrambenog koledža Crnoj Gori realizuje se u okviru studijskog putovanja za polaznike NDC Višeg kursa, koji okuplja visoke oficire i civilne zvaničnike iz 32 države. Predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova održaće u hotelu Verde prezentacije, kako bi polaznike kursa upoznali sa odbrambenim pitanjima, aktivnostima u oblasti međunarodnih odnosa, napretku koji je Crna Gora ostvarila na planu realizacije ključnih zadataka Alijanse, kao i značaju koji naša zemlja ima kada je u pitanju doprinos regionalnom miru i stabilnosti.

General-potpukovnica Vajtkros će, u okviru posjete, u Ministarstvu odbrane imati sastanke sa direktorom Direktorata za planiranje i politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem i zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Svetozarom Brajkovićem.