Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković prvoj klasi na dobrovoljnom služenju vojnog roka: Ugradili ste dio sebe u rast i razvoj svoje države

Bošković prvoj klasi na dobrovoljnom služenju vojnog roka: Ugradili ste dio sebe u rast i razvoj svoje države
Datum objave: 21.06.2019 12:11 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

U Centru za obuku u Danilovgradu danas je svečanom ceremonijom kojoj je prisustvovao ministar odbrane, mr Predrag Bošković, okončana tromjesečna obuka prve klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Bošković je kazao da su pripadnici prve klase ušli u istoriju Crne Gore, jer su pokazali ličnu odvažnost i hrabrost da se prijave za jednu odgovornu dužnost kao što je vojni poziv, ali i da ugrade dio sebe u rast i razvoj svoje države Crne Gore.  

On je naglasio da su i Ministarstvo odbrane i cijela država veoma zadovoljni pokazanim u tri mjeseca njihove obuke u Danilovgradu, te da je riječ o dobrom timu, koji zavređuje pažnju, bez obzira da li će neko od njih pokazati volju i da nastavi vojnu karijeru. Ministar je izrazio zahvalnost što su utrli put jednom veoma važnom projektu.  

“Pokazali ste svijest i odgovornost prema svojoj državi koju zajednički stvaramo. Iskazujem svoje poštovanje i zato što ste se opredijelili da uđete u nešto nepoznato, ne samo za vas, već i za vaše komandire koji su vas obučavali”, napomenuo je ministar Bošković.

On je izrazio uvjerenje da će se komandiri i dalje srijetati sa svima njima, koji će biti dio rezervnog sastava Vojske Crne Gore, ali i nadu da vojnu uniformu nikada neće morati da obuku u cilju odbrane države od spoljnog neprijatelja.  

mod

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković je kazao da nijedan pojedinac ne može napraviti herojsko djelo, onako kako to može učiniti kolektiv. “Naš cilj bio je uspostavljanje kolektivnog duha i u tome smo uspjeli”, naglasio je pukovnik Brajković.

Za najbolje u prvoj klasi dobrovoljnog služenja vojnog roka proglašeni su Milorad Bojović, Dimitrije Došljak i Tea Idrizović. Njima je ministar Bošković uručio diplome.

mod

Bojović se u ime cijele klase zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na prilici koja im je ukazana, da služe vojni rok kao što su to činili njihovi očevi i đedovi. On je kazao da im je bila čast i zadovoljstvo biti član i pripadnik VCG i obavljati poslove i zadatke kako to rade profesionalni vojnici. 

“Zbog slavne vojničke tradicije koja je iz istorijskih razloga veoma jaka u našoj Crnoj Gori, smatram da današnje mlade generacije ne mogu odabrati časniji poziv od ovog. Smatram takođe da je svaki pojedinac koji ima privilegiju da obuče uniformu Vojske Crne Gore i jednoga dana stane na branik svoje domovine, za svoj životni vijek dosta učinio. Obećavam da VCG i država Crna Gora na nas mogu da računaju kad god je to potrebno”, kazao je Bojović.

Svečanosti su prisustvovali i direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.