Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић првој класи на добровољном служењу војног рока: Уградили сте дио себе у раст и развој своје државе

Бошковић првој класи на добровољном служењу војног рока: Уградили сте дио себе у раст и развој своје државе
Датум објаве: 21.06.2019 12:11 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


мод

У Центру за обуку у Даниловграду данас је свечаном церемонијом којој је присуствовао министар одбране, мр Предраг Бошковић, окончана тромјесечна обука прве класе на добровољном служењу војног рока.

Бошковић је казао да су припадници прве класе ушли у историју Црне Горе, јер су показали личну одважност и храброст да се пријаве за једну одговорну дужност као што је војни позив, али и да уграде дио себе у раст и развој своје државе Црне Горе.  

Он је нагласио да су и Министарство одбране и цијела држава веома задовољни показаним у три мјесеца њихове обуке у Даниловграду, те да је ријеч о добром тиму, који завређује пажњу, без обзира да ли ће неко од њих показати вољу и да настави војну каријеру. Министар је изразио захвалност што су утрли пут једном веома важном пројекту.  

“Показали сте свијест и одговорност према својој држави коју заједнички стварамо. Исказујем своје поштовање и зато што сте се опредијелили да уђете у нешто непознато, не само за вас, већ и за ваше командире који су вас обучавали”, напоменуо је министар Бошковић.

Он је изразио увјерење да ће се командири и даље сријетати са свима њима, који ће бити дио резервног састава Војске Црне Горе, али и наду да војну униформу никада неће морати да обуку у циљу одбране државе од спољног непријатеља.  

мод

Замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковник Светозар Брајковић је казао да ниједан појединац не може направити херојско дјело, онако како то може учинити колектив. “Наш циљ био је успостављање колективног духа и у томе смо успјели”, нагласио је пуковник Брајковић.

За најбоље у првој класи добровољног служења војног рока проглашени су Милорад Бојовић, Димитрије Дошљак и Теа Идризовић. Њима је министар Бошковић уручио дипломе.

мод

Бојовић се у име цијеле класе захвалио Министарству одбране и Војсци Црне Горе на прилици која им је указана, да служе војни рок као што су то чинили њихови очеви и ђедови. Он је казао да им је била част и задовољство бити члан и припадник ВЦГ и обављати послове и задатке како то раде професионални војници. 

“Због славне војничке традиције која је из историјских разлога веома јака у нашој Црној Гори, сматрам да данашње младе генерације не могу одабрати часнији позив од овог. Сматрам такође да је сваки појединац који има привилегију да обуче униформу Војске Црне Горе и једнога дана стане на браник своје домовине, за свој животни вијек доста учинио. Обећавам да ВЦГ и држава Црна Гора на нас могу да рачунају кад год је то потребно”, казао је Бојовић.

Свечаности су присуствовали и директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков и командант Центра за обуку, потпуковник Игор Кнежевић.