Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Свечано отворен четврти Љетњи војни камп за младе

Свечано отворен четврти Љетњи војни камп за младе
Датум објаве: 24.06.2019 12:02 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Четврти Љетњи војни камп за младе, отворен је данас у касарни "Милован Шарановић" у Даниловграду и трајаће до 8. јула.


мод

мод

Министарство одбране и Војска Црне Горе и ове године окупиће 48 средњошколца и средњошколку и то у јединицама ВЦГ у Колашину, Пљевљима и Тивту, гдје ће имати прилику да се опробају у војничком позиву.

мод
 
Камп је и ове године регионалног карактера те ће, поред младих из Црне Горе, на кампу учествовати и седам средњошколаца из Републике Сјеверне Македоније.

Отварајући Љетњи војни камп, генерални директор директората за Људске ресурсе Министарства одбране, Михаило Волков истакао је значај овог пројекта, који организују Министарство одбране и Војска Црне Горе. Он је нагласио да је Камп један од најпопуларнијих пројеката Министарства одбране, којим се на један непосредани начин комуницира са средњошколском омладином. 

мод

Он је нагласио велике бенефите овог пројекта, најављујући да ће ове године, од укупно 11 кадета који ће се образовати на иностраним академијама, бити њих 5 који су учествовали у Кампу.

“Они су се опредијелили да носе униформу, јер воле ову државу и воле Војску Црне Горе”, казао је директор. 

Волков се посебно захвалио партнерима који су препознали значај овог пројекта: Министарству просвјете, Влади Републике Сјеверне Македоније, Краљевини Холандији, Министарству спорта, Фудбалском и Кошаркашком савезу, као и Националним парковима. 

Пројекат Љетњи војни камп омогућава средњошколцима стицање јединственог искуства у јединицама Војске Црне Горе. Намјера је да кроз војну обуку, спортско-рекреативне, културно-забавне активности и дружење, млади добију прилику да се упознају са појединим сегментима живота и рада у Војсци Црне Горе, као и да развију тимски дух, дисциплину и лидерске способности. Учеснике кампа свим вјештинама обучаваће инструктори за обуку Војске Црне Горе, а програмом је предвиђена реализација санитетске обуке, топографија и такмичење у оријентирингу, логоровање, исхрана и преживљавање у природи, алпинистичка обука и друге активности. Поред ових обука, планирано је упознавање полазника Љетњег војног кампа са војним позивом и могућностима стицања статуса професионалних војних лица.