Manja slova Veća slova RSS
>

Predstavnici kolašinskog Crvenog krsta u posjeti Vazduhoplovstvu: Zajednički razvijati sposobnosti traganja i spašavanja

Predstavnici kolašinskog Crvenog krsta u posjeti Vazduhoplovstvu: Zajednički razvijati sposobnosti traganja i spašavanja
Datum objave: 01.07.2019 15:07 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Predstavnici kolašinskog Crvenog krsta posjetili su danas Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore i vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Podgorici u cilju sagledavanja mogućnosti zajedničkog razvijanja sposobnosti traganja i spašavanja (Search and Rescue).

Nakon uvodnih prezentacija predstavnika Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore i Pješadijskog bataljona o dosadašnjim dostignućima na planu razvoja navedenih kapaciteta, realizovano je izviđanje terena na teritoriji Crne Gore savremenim transportnim helikopterom tipa Bell 412 EP/EPI. Cilj izviđanja iz vazduha je bio iznalaženje pogodnih terena za slijetanje, kako bi se na njima realizovali zajednički sadržaji obučavanja.

Razvojem intervidovskih kapaciteta za traganje i spašavanje u jedinicama Vojske, Crna Gora će, već od 2020. godine, intenzivirati napore na opremanju i obuci kadra. Na taj način će se steći dodatna vrijednost, uz adekvatnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija.

mod