Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Филиповић и Волков са Мишнићем обишли полазнике Љетњег војног кампа на Штитарици

Филиповић и Волков са Мишнићем обишли полазнике Љетњег војног кампа на Штитарици
Датум објаве: 01.07.2019 17:13 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модДржавни секретар Слободан Филиповић и директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков, посјетили су данас, са предсједником општине Мојковац, Ранком Мишнићем Љетњи војни камп за младе на Штитарици, гдје се тренутно реализују активности исхране и преживљавања у природи.

Филиповић је истакао да Министарство одбране посљедњих година интензивно ради на популаризацији војног позива што, како је додао, даје значајне резултате: “О томе најбоље говори податак да ћемо реализацијом посљедњег конкурса, за 80 војника по уговору, војску подмладити за укупно 300 нових војника у посљедње двије године.”

Љетњи војни камп, који се реализује по четврти пут, веома је значајан за популаризацију војног позива, а представља велико искуство за средњошколце. “Дјеца на Љетњем војном кампу уче нешто што не би имала прилику да науче у редовним дневним и школским активностима. Са нашим официрима пролазе различите обуке, кроз заједничка искуства уче да буду добри и квалитетни људи, те да служе држави Црној Гори и друштву,” казао је Филиповић.

Љетњи војни камп за младе окупио је ове године 48 средњошколаца и средњошколки који имају прилику да се опробају у војничком позиву у јединицама ВЦГ у Колашину, Пљевљима и, по први пут, у Тивту. Поред младих из Црне Горе на кампу учествује и седам средњошколаца из Републике Сјеверне Македоније. Програмом кампа предвиђена је реализација санитетске обуке, топографија и такмичење у оријентирингу, логоровање, исхрана и преживљавање у природи, алпинистичка обукаи друге активности.