Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Bošković – Cahi Hanegbi: Država Izrael spremna za produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom

Bošković – Cahi Hanegbi: Država Izrael spremna za produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom
Datum objave: 15.07.2019 14:31 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković susreo se danas u Tel Avivu sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela, Icahom Cahi Hanegbijem (Yitzah Tzachi Hanegbi).

Bošković je izrazio zadovoljstvo ponovnim susretom, te ukazao na značaj produbljivanja saradnje savezničkih i partnerskih zemalja u cilju što efikasnijeg suočavanja sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

On je apostrofirao značaj odbrambene saradnje zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući da integracija regiona u EU i NATO predstavlja glavni preduslov garancije dugoročnog mira i stabilnosti na ovim prostorima. Dodatno, 
Bošković je informisao sagovornika o aktuelnim projektima i budućim planovima za dalji razvoj crnogorskog odbrambenog sistema.

Ministar Hanegbi je istakao spremnost Izraela da se aktuelna bilateralna saradnja sa Crnom Gorom ojača na svim nivoima. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da punopravno članstvo Crne Gore u NATO pruža ne samo garanciju nacionalne i regionalne bezbjednosti, već i preduslov za unapređenje ekonomskog prosperiteta Crne Gore.

Bošković se sastao i sa zamjenikom generalnog direktora Direktorata za međunarodnu odbrambenu saradnju u Ministarstvu odbrane Izraela (SIBAT), Polom Fridbergom (Paul Fridberg), kojeg je informisao da je Ministarstvo odbrane Crne Gore snažno posvećeno modernizaciji Vojske Crne Gore, kao i ispunjavanju NATO ciljeva sposobnosti.

Fridberg je čestitao ministru Bokoviću na rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na svom evroatlanskom putu, posebno na polju modernizacije svoje Vojske, naglašavajući da današnji susret predstavlja dodatni podsticaj za nove zajedničke projekte između dvije države.

mod

   

MINISTARSTVO ODBRANE