Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Модерно и иновативно: Ученици школе “Васо Алигрудић” презентирали wеб апликацију “Буди дио Војске Црне Горе”

Модерно и иновативно: Ученици школе “Васо Алигрудић” презентирали wеб апликацију “Буди дио Војске Црне Горе”
Датум објаве: 25.07.2019 11:04 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Данас је у Министарству одбране обављена презентација wеб апликације коју су за потребе Министарства идејно осмислили ученици подгоричке Средње електротехничке школе  “Васо Алигрудић”. Презентацији су присуствовали министар одбране, мр Предраг Бошковић, државни секретар Слободан Филиповић, директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков, више представника Генералштаба Војске Црне Горе, као и директор школе, Веселин Пићурић са професорима Данком Маркуш и Аленом Адиловићем.

Апликацију су презентирали ученици, свршени матуранти, Стефан Вукмановић и Данило Кујачић.  

Ова wеб апликација резултат је интензивне сарадње Министарства одбране и ове средње стручне школе која ће, како се очекује, значајно унаприједити промоцију пројеката Министарства одбране из области људских ресурса, те их на модеран, једноставан и функционалан начин приближити младој популацији којој су и намијењени.    

Вукмировић и Кујачић објаснили су да се на апликацији радило око три мјесеца, током којих су унаприједили своја знања и способности на плану иновативних технологија, али и пуно сазнали о Војсци Црне Горе и њеним активностима и мисијама. “Кроз рад на апликацији спознали смо да је војска заправо темељ сваке државе, стуб њене стабилности”, нагласио је Вукмановић.   

Апликација омогућава, како су објаснили, интеракцију са корисницима, на начин да ће заинтересовани моћи да постављају питања на која ће им се одговарати, али и лако и прегледно претраживање на све теме и информације које се тичу пројеката, огласа, па чак и пријављивања на огласе.

Министар Бошковић је изразио задовољство резултатима сарадње са Средњом електротехничком школом из Подгорице. Он је обећао да ће Министарство одбране са своје стране учинити све да апликација заживи у што скоријем року. Са друге стране, исказао је и интерес Министарства одбране и Војске Црне Горе да у својим редовима имају овако способне и образоване младе људе.    

Директор Пићурић је истакао да школа на чијем је челу улаже у знање својих ученика, уз велики труд управе и професора да се ђацима пруже могућности стицања знања и ван наставног плана и програма.

Очекује се да апликација, која има радни назив “Буди дио Војске Црне Горе”, заживи на јесен.