Manja slova Veća slova RSS
>

Moderno i inovativno: Učenici škole “Vaso Aligrudić” prezentirali web aplikaciju “Budi dio Vojske Crne Gore”

Moderno i inovativno: Učenici škole “Vaso Aligrudić” prezentirali web aplikaciju “Budi dio Vojske Crne Gore”
Datum objave: 25.07.2019 11:04 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u Ministarstvu odbrane obavljena prezentacija web aplikacije koju su za potrebe Ministarstva idejno osmislili učenici podgoričke Srednje elektrotehničke škole  “Vaso Aligrudić”. Prezentaciji su prisustvovali ministar odbrane, mr Predrag Bošković, državni sekretar Slobodan Filipović, direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, više predstavnika Generalštaba Vojske Crne Gore, kao i direktor škole, Veselin Pićurić sa profesorima Dankom Markuš i Alenom Adilovićem.

Aplikaciju su prezentirali učenici, svršeni maturanti, Stefan Vukmanović i Danilo Kujačić.  

Ova web aplikacija rezultat je intenzivne saradnje Ministarstva odbrane i ove srednje stručne škole koja će, kako se očekuje, značajno unaprijediti promociju projekata Ministarstva odbrane iz oblasti ljudskih resursa, te ih na moderan, jednostavan i funkcionalan način približiti mladoj populaciji kojoj su i namijenjeni.    

Vukmirović i Kujačić objasnili su da se na aplikaciji radilo oko tri mjeseca, tokom kojih su unaprijedili svoja znanja i sposobnosti na planu inovativnih tehnologija, ali i puno saznali o Vojsci Crne Gore i njenim aktivnostima i misijama. “Kroz rad na aplikaciji spoznali smo da je vojska zapravo temelj svake države, stub njene stabilnosti”, naglasio je Vukmanović.   

Aplikacija omogućava, kako su objasnili, interakciju sa korisnicima, na način da će zainteresovani moći da postavljaju pitanja na koja će im se odgovarati, ali i lako i pregledno pretraživanje na sve teme i informacije koje se tiču projekata, oglasa, pa čak i prijavljivanja na oglase.

Ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo rezultatima saradnje sa Srednjom elektrotehničkom školom iz Podgorice. On je obećao da će Ministarstvo odbrane sa svoje strane učiniti sve da aplikacija zaživi u što skorijem roku. Sa druge strane, iskazao je i interes Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore da u svojim redovima imaju ovako sposobne i obrazovane mlade ljude.    

Direktor Pićurić je istakao da škola na čijem je čelu ulaže u znanje svojih učenika, uz veliki trud uprave i profesora da se đacima pruže mogućnosti sticanja znanja i van nastavnog plana i programa.

Očekuje se da aplikacija, koja ima radni naziv “Budi dio Vojske Crne Gore”, zaživi na jesen.