Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић: “Побољшањем путева на Сињајевини Војска Црне Горе приближиће ову планину грађанима Црне Горе”

Бошковић: “Побољшањем путева на Сињајевини Војска Црне Горе приближиће ову планину грађанима Црне Горе”
Датум објаве: 31.07.2019 16:10 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


мод

Министар одбране мр Предраг Бошковић са делегацијом и предсједник Општине Мојковац Ранко Мишнић, обишли су данас радове које у реону Сињајевине у селу Поља изводе припадници Инжињеријске чете Војске Црне Горе.

Припадници Инжињеријске јединице вршиће оправку инфраструктуре и реконструкцију пута у дужини 8 км. Током ове године Војска Црне Горе била је ангажована у Подгорици, Даниловграду, Цетињу, Колашину, а прије неколико дана отпочела је радове и у општини Мојковац, на локацији катуна Цкара.

„Оно што Војска Црне Горе жели да ради на планини Сињајевини може бити само од користи свим грађанима Колашина, Мојковаца и Шавника. На овај начин Војска ће помоћи становништву које има катуне на овој планини и ово данас је један допринос томе да кроз изградњу инфраструктуре приближимо планину не само мјештанима већ свим грађанима Црне Горе и туристима који би да посјете ову лијепу планину “ , казао је министар Бошковић.

 

мод

Нагласио је да активности Војске Црне Горе у наредном периоду ни на који начин не могу да загаде или девастирају природу, јер ће војска поред ових инфраструктурних пројеката за добробит градјана дио ове планине користити за вјезбовно наставне активности, а то су потврдиле све студије које су рађене у задње вријеме. Радови које је претходних дана Војска Црне Горе вршила у општини Колашин, гдје је према Сињајевини проширено преко 11 км пута, као и тренутни радови, само су једни од показатеља односа Војске Црне Горе   према мјештанима и њиховим потребама.

„Није први пут да Инжињерија Војске Црне Горе пружа помоћ цивилним институцијама и ради на поправљању путева у нашој општини, као и у другим општинама у Црној Гори “ , истакао је предсједник Општине Мојковац. Мишнић се захвалио на несебичном ангажману припадника Војске Црне Горе у циљу унапређења живота мјештана катуна Цкара и цијеле мојковачке општине.

Испред мјештана села Поља, министру  Бошковићу и припадницима ВЦГ обратио се Петар Кргушић, изражвајући  захвалност за велики посао који Војска Црне Горе чини и напоре које улаже како би становништво Мојковца и околних села имало квалитетнији живот, посебно они који у овим крајевима издижу стоку.

 

Кргушић је нагасио дух заједништва и присности између Војске и грађана, подсјећајући да су они увијек спремни помоћи у свим ситуацијама и када је то потребно.

 

Припадници Инжињеријске чете у наредном периоду биће ангажовани у општини Мојковац на девет путних праваца. Радови које ће реализовати базираће се на поправци инфраструктуре, насипању и ваљању путева.

Министарство одбране и Општина Мојковац имају уговор о пословно-техничкој сарадњи, који омогућава реконструкцију постојећих али и пробијање нових путева на овој територији.

мод