Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Bošković: “Poboljšanjem puteva na Sinjajevini Vojska Crne Gore približiće ovu planinu građanima Crne Gore”

Bošković: “Poboljšanjem puteva na Sinjajevini Vojska Crne Gore približiće ovu planinu građanima Crne Gore”
Datum objave: 31.07.2019 16:10 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sa delegacijom i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić, obišli su danas radove koje u reonu Sinjajevine u selu Polja izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.

Pripadnici Inžinjerijske jedinice vršiće opravku infrastrukture i rekonstrukciju puta u dužini 8 km. Tokom ove godine Vojska Crne Gore bila je angažovana u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Kolašinu, a prije nekoliko dana otpočela je radove i u opštini Mojkovac, na lokaciji katuna Ckara.

„Ono što Vojska Crne Gore želi da radi na planini Sinjajevini može biti samo od koristi svim građanima Kolašina, Mojkovaca i Šavnika. Na ovaj način Vojska će pomoći stanovništvu koje ima katune na ovoj planini i ovo danas je jedan doprinos tome da kroz izgradnju infrastrukture približimo planinu ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete ovu lijepu planinu “ , kazao je ministar Bošković.

 

mod

Naglasio je da aktivnosti Vojske Crne Gore u narednom periodu ni na koji način ne mogu da zagade ili devastiraju prirodu, jer će vojska pored ovih infrastrukturnih projekata za dobrobit gradjana dio ove planine koristiti za vjezbovno nastavne aktivnosti, a to su potvrdile sve studije koje su rađene u zadnje vrijeme. Radovi koje je prethodnih dana Vojska Crne Gore vršila u opštini Kolašin, gdje je prema Sinjajevini prošireno preko 11 km puta, kao i trenutni radovi, samo su jedni od pokazatelja odnosa Vojske Crne Gore   prema mještanima i njihovim potrebama.

„Nije prvi put da Inžinjerija Vojske Crne Gore pruža pomoć civilnim institucijama i radi na popravljanju puteva u našoj opštini, kao i u drugim opštinama u Crnoj Gori “ , istakao je predsjednik Opštine Mojkovac. Mišnić se zahvalio na nesebičnom angažmanu pripadnika Vojske Crne Gore u cilju unapređenja života mještana katuna Ckara i cijele mojkovačke opštine.

Ispred mještana sela Polja, ministru  Boškoviću i pripadnicima VCG obratio se Petar Krgušić, izražvajući  zahvalnost za veliki posao koji Vojska Crne Gore čini i napore koje ulaže kako bi stanovništvo Mojkovca i okolnih sela imalo kvalitetniji život, posebno oni koji u ovim krajevima izdižu stoku.

 

Krgušić je nagasio duh zajedništva i prisnosti između Vojske i građana, podsjećajući da su oni uvijek spremni pomoći u svim situacijama i kada je to potrebno.

 

Pripadnici Inžinjerijske čete u narednom periodu biće angažovani u opštini Mojkovac na devet putnih pravaca. Radovi koje će realizovati baziraće se na popravci infrastrukture, nasipanju i valjanju puteva.

Ministarstvo odbrane i Opština Mojkovac imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih ali i probijanje novih puteva na ovoj teritoriji.

mod