Manja slova Veća slova RSS
>

Reagovanje na pisanje predstavnika Demokratskog fronta: Odlukom Vlade o Sinjajevini, država ostvaruje najvitalnije nacionalne interese

Reagovanje na pisanje predstavnika Demokratskog fronta: Odlukom Vlade o Sinjajevini, država ostvaruje najvitalnije nacionalne interese
Datum objave: 06.09.2019 10:08 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Galama koju proizvodi Demokratski front samo je dokaz da smo donijeli ispravnu odluku kada je u pitanju formiranje vježbovno - strelišnog poligona na Sinjajevini.


Reagujemo na ovakve istupe, koji nemaju dodira sa realnošću, ali koji perfidno pokušavaju ugroziti najvitalnije nacionalne interese, kao što su bezbjednost zemlje i sklad i suživot različitih vjera i nacija. 

Opšte je poznato da Demokratski front ne priznaje ni VCG, ni državu Crnu Goru, što je njihov lider i kazao u Parlamentu. Sigurni smo da bi podržali ovaj pravac da je u pitanju vojska neke druge države, a njima milije od Crne Gore.

Nastavljajući sa negativnom kampanjom protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, kao i države Crne Gore, jasna je namjera tog političkog saveza da ovakvim i sličnim aktivnostima nastavi sa političkom destrukcijom, pokušavajući da onemogući ostvarivanje najvitalnijih nacionalnih interesa koji se tiču bezbjednosti ove države i njenih građana. 

Kako se prethodnog dana moglo čuti u Vladi, nakon sjednice, gdje je jednoglasno donešena odluka o formiranju poligona, ističemo - prostor će isključivo biti korišten kao vježbovno - strelišni poligon za potrebe vojske, iste vojske kojoj gotovo svakog dana raste rejting, jer se sve više radi na njenoj izgradnji, opremljenosti i obučavanju, po mjeri države i građana. 

Vojska ne dolazi na Sinjajevinu, ona je i danas tamo i svih ovih mjeseci, radeći zajedno sa poljoprivrednicima i stočarima te planine na izgradnji infrastrukture i stvaranja boljih uslova za njeno korišćenje. Svakog dana, naši vrijedni inženjerci svjedoci su poštovanja i zahvalnosti i za njih, ali i za vojsku u cjelini.

Da nijesu u koliziji vojni poligoni i zaštita životne sredine, dokaz je postojanje mnogih integrisanih područja u razvijenim zemljama Evropske Unije.

Dakle, ostajemo dosljedni tradicionalnoj Crnoj Gori i njenim precima, ponosni što smo dio NATO porodice, gdje sa partnerima brinemo o bezbjednosti i sigurnosti svakog pojedinca.