Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Реаговање на писање представника Демократског фронта: Одлуком Владе о Сињајевини, држава остварује највиталније националне интересе

Реаговање на писање представника Демократског фронта: Одлуком Владе о Сињајевини, држава остварује највиталније националне интересе
Датум објаве: 06.09.2019 10:08 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Галама коју производи Демократски фронт само је доказ да смо донијели исправну одлуку када је у питању формирање вјежбовно - стрелишног полигона на Сињајевини.


Реагујемо на овакве иступе, који немају додира са реалношћу, али који перфидно покушавају угрозити највиталније националне интересе, као што су безбједност земље и склад и суживот различитих вјера и нација. 

Опште је познато да Демократски фронт не признаје ни ВЦГ, ни државу Црну Гору, што је њихов лидер и казао у Парламенту. Сигурни смо да би подржали овај правац да је у питању војска неке друге државе, а њима милије од Црне Горе.

Настављајући са негативном кампањом против Војске Црне Горе и њених припадника, као и државе Црне Горе, јасна је намјера тог политичког савеза да оваквим и сличним активностима настави са политичком деструкцијом, покушавајући да онемогући остваривање највиталнијих националних интереса који се тичу безбједности ове државе и њених грађана. 

Како се претходног дана могло чути у Влади, након сједнице, гдје је једногласно донешена одлука о формирању полигона, истичемо - простор ће искључиво бити кориштен као вјежбовно - стрелишни полигон за потребе војске, исте војске којој готово сваког дана расте рејтинг, јер се све више ради на њеној изградњи, опремљености и обучавању, по мјери државе и грађана. 

Војска не долази на Сињајевину, она је и данас тамо и свих ових мјесеци, радећи заједно са пољопривредницима и сточарима те планине на изградњи инфраструктуре и стварања бољих услова за њено коришћење. Сваког дана, наши вриједни инжењерци свједоци су поштовања и захвалности и за њих, али и за војску у цјелини.

Да нијесу у колизији војни полигони и заштита животне средине, доказ је постојање многих интегрисаних подручја у развијеним земљама Европске Уније.

Дакле, остајемо досљедни традиционалној Црној Гори и њеним прецима, поносни што смо дио НАТО породице, гдје са партнерима бринемо о безбједности и сигурности сваког појединца.