Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Припадници XИ контингента ВЦГ стигли у Авганистан

Припадници XИ контингента ВЦГ стигли у Авганистан
Датум објаве: 06.09.2019 17:17 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


27 припадника XИ контингента Војске Црне Горе у мисији „Одлучна подршка“ (Ресолуте Суппорт) стигли су у Авганистан.  

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић током испраћаја војницима је пожелио успјешно испуњавање задатака и частан повратак.

Пред Вама јесте сложен задатак и од Вас очекујемо да оправдате већ створену слику о нашем војнику у међународном окружењу и да се трудите да постигнете још боље резултате, при томе разумијевајући различитости  и поштујући обичаје других“, истакао је Дакић.

Он је, обраћајући се војницима, нагласио да је у свему томе изузетно важна подршка породица, које ће у њиховом одсуству имати подршку Министарства одбране и Војске Црне Горе.

Командант XИ контингента, капетан Данко Ковачевић каже да су војници прошли шестомјесечну захтјевну обуку и нагласио да је изграђен чврст војнички колектив који карактеришу стабилни међусобни односи и повјерење, који су потребни да се одговори на све изазове.

Са сигурношћу могу да кажем да ће сваки припадник контингента досљедно и професионално обављати задатке и оправдати указано повјерење, онако како то доликује припадницима Војске ЦГ, промовишући вриједности наше војске које проистичу из патриотизма, војне традиције и моралног насљеђа “, казао је капетан Ковачевић.

Припадници XИ контингента у мисији „Одлучна подршка“ биће шест мјесеци.