Manja slova Veća slova RSS
>

Reagovanje na saopštenje Građanske Inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu

Reagovanje na saopštenje Građanske Inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu
Datum objave: 13.09.2019 17:24 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Kao i uvijek do sada, grupa građana služeći se neistinama pokušava dezinformisati javnost. Ovaj put se nijesu libili da zloupotrijebe riječi jednog zvaničnika prijateljske i partnerske zemlje. Vješto koristeći samo dio rečenice koju je izgovorio, pokušavaju neistinama da obmanu javnost.

Da podsjetimo, prije svega zbog javnosti, jer one koji ne žele da čuju uzalud je ubjeđivati. Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks je izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku. On je naglasio da zbog potreba vježbanja njihove i partnerskih vojski pored postojećeg, formiraju još tri poligona u Letoniji.
Toliko o činjenicama i izjavi ministra Pabriksa.

Što se tiče drugog dijela, gdje pominjete regionalni park prirode i na presu koji je imao ministar Bošković, nakon Vlade kada je informacija usvojena, rekao je da formiranje vojnog poligona ne utiče na formiranje Sinjajevine kao regionalnog parka prirode, što je i praksa u većini evropskih zemalja i što će biti slučaj i sa Sinjajevinom.
Naravno, ne sumnjamo da ste i to dobro čuli, ali Vas regionalni park prirode ne interesuje, koliko želja da onemogućite Vojsku Crne Gore da vježba i osposobi se da bi zemlju branila.