Manja slova Veća slova RSS
>

Svečano dočekan X kontingent VCG iz Avganistana

Svečano dočekan X kontingent VCG iz Avganistana
Datum objave: 18.09.2019 14:14 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Na vojnom aerodromu ‘Knjaz Danilo’ u Golubovcima svečano je dočekan X kontingent Vojske Crne Gore u misiji Resolute Support (Odlučna podrška) u Avganistanu.


mod
 
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić pripadnicima kontingenta odao je priznanje na uspješno realizovanom zadatku i na časnom i dostojanstvenom predstavljanju vojske i države. 

‘Angažovanje naših vojnika u međunarodnim misijama, te njihov savjestan i odgovoran odnos, doprinijeli su da Crna Gora bude prepoznata kao pouzdan partner koji u kontinuitetu doprinosi globalnom miru i bezbjednosti. Uspješno realizovana šestomjesečna misija rezultat je naporne i sveobuhvatne obuke koju ste prije upućivanja sproveli’, kazao je Dakić. 

mod

Načenik Generalštaba je poručio i da će iskustva stečena u misiji biti od izuzetnog značaja, kako za pripadnike kontingenta, tako i za vojsku u cjelini. 
 
Na svečanom dočeku, major Žarko Vojinović, komandant kontingenta kaže je da su u Avganistanu, u okviru regionalne komande ‘Sjever’, demonstrirali visok stepen profesionalizma i osposobljenosti. 

‘Stvorili smo snažan kolektiv koji je uvijek iznalazio rješenja i odgovore na sve izazove. Uspješno smo sarađivali sa našim kolegama iz drugih država i dostojno predstavljali svoju vojsku i državu. Izrečena pohvale, dobijena priznanja i uspostavljeni visoki standardi angažovanja su mjerljivi pokazatelji uspješnosti u realizaciji zadataka ’, kazao je Vojinović. 

mod
 
On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu takvog sastava vojnika, te da je od velikog značaja u tom šestomjesečnom periodu bila podrška ministarstva, vojske, kao i porodica svih pripadnika kontingenta. 
 
Podsjećamo, početkom septembra u Avganistan je pristigao XI kontingent Vojske Crne Gore, sa 27 pripadnika, koji će u misiji 'Odlučna podrška' biti šest mjeseci. 

mod