Manja slova Veća slova RSS
>

Djeca uživala u druženju sa Vojskom Crne Gore na vojnom aerodromu

Djeca uživala u druženju sa Vojskom Crne Gore na vojnom aerodromu
Datum objave: 02.10.2019 14:54 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

U sklopu obilježavanja 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore, na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima, organizovan je Dan otvorenih vrata.

Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore ugostilo je oko 200 učenika osnovnih škola iz Podgorice sa nastavnim osobljem, kao i djecu uzrasta od 3 do 5 godina, u pratnji vaspitačica, iz jednog podgoričkog vrtića. 

Nakon tople dobrodošlice komandanta vazduhoplovstva, potpukovnika Bojana Blagojevića, djeci je održan čas fiskulture, pa su dan započeli kao pravi vojnici.

 

 mod

“Ovo je idealna prilika da djeci i omladini pružimo uvid u način života i rada pripadnika Vojske Crne Gore. Cilj nam je bio da im omogućimo da se druže sa pripadnicima Vazduhoplovstva i steknu utisak da kod nas u kasarnama vlada pozitivna i prijatna atmosfera. Bilo nam je važno da stavimo akcenat na fizičku aktivnost, znajući da djeca u poslednje vrijeme jako puno vremena provode na telefonima. Kao roditelji, znamo da fizička aktivnost treba da bude bitan aspekt njihovog odgoja, i upravo zato smo jednu od radnih tačaka napravili u fiskulturnoj sali, gdje će im se prezentovati određene vježbe i sportovi kojima se mi bavimo.” kazao je Blagojević.

Djeca su kroz dvosatni izlet na vojnom aerodromu razgledali tehničko-taktički zbor, gdje im je prikazan dio vazduhoplovne tehnike. Najveće oduševljenje, svakako, izazvali su vazduhoplovi VVCG, Bell 412 EP i Bell 412 EPI. Uz to, mališani su u okviru kreativnog kutka crtali i uživali u vojničkoj marendi. Uz njih su svo vrijeme bili pripadnici Vazuhoplovstva, koji su brinuli o bezbjednosti i upoznali ih sa osnovnim podacima o Vojsci Crne Gore, razvoju i zadacima njenog Vazduhoplovstva.mod