Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u Varšavi sa američkim i mađarskim zvaničnicima i predstavnicima

Bošković u Varšavi sa američkim i mađarskim zvaničnicima i predstavnicima
Datum objave: 03.10.2019 10:13 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković u Varšavi na marginama Bezbjednosnog foruma imao niz bilateralnih sastanaka. Razgovarao je sa direktorom Penn Biden Centra za diplomatiju i globalno djelovanje Majklom Karpenterom (Michael Carpenter), kao i sa Džonom Garamendijem (John Garamendi), članom Predstavničkog Doma SAD-a.


mod

Tokom odvojenih susreta sa američkim predstavnicima potvrđena je odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Država. Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti. 

Ministar Bošković imao je i bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom (Peter Szijjarto) i tom prilikom naglasio da Crna Gora veoma cijeni podršku koju ta zemlja pruža našoj evropskoj perspektivi. Zaključio je da će Crna Gora nastaviti aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

mod